Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 32 44 40

Nyd din skiferie i Berchtesgaden

Pistefakta
21 km
25 km
4 km
1800 m (Top) 600 m (By)
Destinationsfakta
Byens højde:
600 m
Højeste skiløb:
1800 m
Længste nedkørsel:
6 km
Total pistelængde:
50 km
Langrend:
100 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
30
Kabinelifte:
2
Stolelifte:
7
tallerkenlifte:
21
Liftkap. pr. time:
17000

Berchtesgaden i Tyskland er et super godt alternativ til Norge og Sverige. Det består af seks forskellige skiområder med i alt 47 kilometer pister, som byder på godt skiløb for både børn, begyndere og øvede skiløbere. 

Og hvis du trænger til en pause fra skiene, så er Berchtesgaden en utroligt hyggelig by med blandt andet gågade, saltmine, stort badeland og meget mere. Du kan også nyde et dejligt måltid sammen med familien eller udforske byens barer og opleve sjov afterski.

Skiløbet i Berchtesgaden

Skiområderne i Berchtesgaden består af seks mindre skiområder med mange kilometer pister. I områderne er der flest blå og røde pister, men du finder også et par sorte nedfarter til de mere erfarne skiløbere. På den måde har hele familien mulighed for at få en sjov skiferie med de helt rette udfordringer. 

Da pisterne i Berchtesgaden er fordelt på de seks områder, betyder det også, at der meget sjældent er kø ved lifterne. Så slipper du for at skulle bruge tid på at vente, og i stedet kan du komme ud og opleve sneen hurtigst muligt. 

Derudover får du fornemmelsen af, at du kommer til et nyt område hver dag, da områderne ikke hænger sammen. Du vil på den måde heller ikke føle, at du kun kører op og ned ad de samme to pister hele ferien. Berchtesgaden byder altså på alsidig og sjovt skiløb.

Flere af områdets pister er brede og familievenlige, og gondolen ved Jennerbahn-liften tilbyder hurtig transporttid til toppen af bjerget i 1800 meters højde. 

Er du til langrend? I Berchtesgaden er der gode muligheder med flotte løjper og imponerende naturoplevelser. Mere end 75 kilometer præparerede langrendsløjper ligger og venter på dig.

Udforsk skiområderne i Berchtesgaden på din skiferie

De seks områder omkring Berchtesgaden er: 

 • Obersalzberg
 • Götschen 
 • Hochschwarzeck
 • Jennerbahn
 • Rossfeld 
 • Zinken  

Her kan du opleve forskellige typer skiløb, som passer til både øvede, nybegyndere og børn. For de mindre erfarne skiløbere er Obersalzberg især ideelt, og hvis du skal have flere udfordringer, så er Götschen eller Rossfeld måske lige sagen. I Rossfeld kan du eksempelvis prøve kræfter med snowboarding samt en funpark. 

Oplev røde og blå pister på Obersalzberg

Obersalzberg er et rigtig godt sted til den første dag i Berchtesgaden. Her ligger de mindst krævende pister, som især er ideelle for børn og nybegyndere. Pisterne ligger på solsiden af bjerget, og der er fire træklifter og fire nedfarter. Du finder en rød og tre blå pister, så der er nok til en dag på ski. Her er ganske enkelt det perfekte skiområde for begyndere eller folk, der har været afsted et par gange før.

Udfordr dig selv i Götschen

Götschen vil være et super sted for de lidt bedre skiløbere, der ønsker mere fart og spænding. Her findes en god lang blå ”skovtur” samt en stejl rød piste. Under stoleliften findes der ligeledes en sort nedfart, som er for de øvede og modige skiløbere. To gange om ugen er der skiløb om aftenen med lysløjpe.

Prøv de blå pister i Hochschwarzeck

Hochschwarzeck er et skiparadis for både små og store. Der findes en del blå nedfarter gennem skoven, og for de mere øvede er der røde nedfarter. Der er ligeledes en lille kælkebakke, hvor de helt små kan hygge sig. Der er desuden rigtig gode parkeringsmuligheder ved liften.

Jennerbahn er oplagt for erfarne skiløbere

Jennerbahn-området er for de mere rutinerede skiløbere, og det er også her de længste nedfarter i Berchtesgaden findes. Nedfarten fra midterstationen er delvis blå og rød, så hele familien kan stå på ski ned herfra. Området har en gondollift. Flere steder i området er der også gode afmærkede langrendsløjper. I bunden af Jennerbahn er der et børneområde, som er godt for børn og nybegyndere på ski. Der er en træklift og en meget flad piste, hvor alle kan være med. Her findes også mulighed for at nyde sin frokost i den hyggelige bjælkehytte.

Få snesikkerhed i Rossfeld

Rossfeld/Zinken er uden tvivl det område, som er mest snesikkert i Berchtesgaden. Fire lifter trækker dig op til de gode pister, og der findes også en separat snowboardpiste samt mulighed for boardercross og funpark. Fra bjergtoppen er der en utrolig flot udsigt over hele Berchtesgaden opland, og du kan faktisk se helt til Salzburg herfra. 

Nyd de røde pister i Zinken

Det kan klart anbefales at stille bilen i Oberau og hoppe på bussen op til toppen af Rossfeld. Bus er desuden inkluderet i liftkortet. Herfra kan du tage den lange nedfart tilbage til bilen om eftermiddagen. Fra Rossfeld er der mulighed for at stå på ski til Zinken, som ligger lige på den anden side af den østrigske grænse. Her er der en stolelift og en del røde nedfarter. Rossfeld og Zinken skal helt sikkert nok give et par rigtig gode dage på ski.

Liftkortet er et Key Card, som er forsynet med en chip. Det betyder, at du ikke skal have det op af lommen hver gang, du skal igennem en lift, men blot have det på dig i venstre side af dit tøj. Liftkortet kan benyttes frit i alle områder hver dag, og det giver også rabat til badelandet, Watzmann Therme.

Andre sjove aktiviteter i Berchtesgaden

Berchtesgaden er et dejligt område, som byder på mange andre aktiviteter udover skiløb. Selve Berchtesgaden er nemlig en utrolig hyggelig by, som ligger meget smukt med udsigt til bjergene. Området har en rig historie og byder blandt andet på en saltmine, Hitlers Ørneborg og meget mere. 

I Berchtesgaden er der også et lækker badeland, hvor hele familien kan svømme inde eller ude i et opvarmet bassin, mens sneen falder. Du kan også opleve badelandets wellness-afdeling, hvor du kan få et stort udvalg af behandlinger.

Derudover er der mange hyggelige restauranter og en flot gågade, som du kan udforske. Du kan ose i byens butikker eller nyde et dejligt måltid sammen med dine kære. Du kan også nyde en kold øl eller drink på en af byens barer eller caféer. 

Skal du have børnene med på skiferie? Så er det oplagt at tage til Berchtesgaden. Området er nemlig et perfekt alternativ til de nordiske destinationer, hvor du nemt kan sende de mindste af sted på egen hånd og samtidig opleve den hyggelige sydtyske mentalitet.

Find hoteller i Berchtesgaden

Leder du efter et billigt hotel i Berchtesgaden, hvor du kan have base under din skiferie? OnlineSki kan hjælpe dig med at finde overnatning, som passer til dine behov og ønsker. Rejser du eksempelvis med børn? Eller vil du gerne være tæt på centrum? Ønsker du mulighed for at tilkøbe halvpension? Alt dette og meget mere kan vi sørge for at finde til dig. På den måde kan du få den bedste mulige skiferie til Berchtesgaden. 

 

 

 

 

Thursday

6 °
4 °
06
12
18
24


Suedost
13 t
0 m/s
1,3 mm

Mostly sunny throughout the day with a chance of showers towards evening.

Friday

5 °
4 °
06
12
18
24


Nordwest
11 t
10 m/s
0,3 mm

Dry and partly sunny throughout the day, with cloudy periods from time to time.

Saturday

6 °
4 °
06
12
18
24


Suedwest
12.1 t
5 m/s
3,5 mm

Fair in the early morning, later variable with frequent showers.

Sunday

5 °
3 °
06
12
18
24


Nord
7.9 t
10 m/s
2,3 mm

Snow showers continuing into the afternoon, then clouds breaking up.

Monday

6 °
4 °
06
12
18
24


Nordost
2.5 t
5 m/s
2,4 mm

Sunny in the early morning, but soon clouds will gather and will lead to light rain towards evening.
© ZAMG

Populære hoteller i Berchtesgaden

Hotel Seimler, Berchtesgaden

Halvpension
 • Perfekt til børnefamilier
 • Stort legerum
 • Pool og wellness
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halv pension
 • Liftkort
 • Skileje
 • BILLIGERE hvis du har egne ski !!

Hotel Bergheimat, Berchtesgaden

Halvpension PLUS
 • Lige ved liften
 • Lækkert hotel
 • God mad
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halvpension PLUS
 • Liftkort
 • Skileje
 • BILLIGERE hvis du har egne ski !!

Pension Brandtnerhof, Berchtesgaden

Halvpension
 • Bayersk hotel
 • Fantastisk beliggenhed
 • Personlig betjening
Prisen inkluderer:
 • Ophold
 • Halvpension
 • Liftkort
 • Skileje
 • BILLIGERE hvis du har egne ski !!
 • Filtre:
Få rutevejledning
97 32 44 40 Min billet
OnlineSki