Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 32 44 40

Anmeldelse af Lofer

Af Kasper Thorborg, var sidst på ski i Lofer i januar og marts 2019

Hvis man, ligesom jeg, har børn med på skiferie, så er det efter min mening et absolut must at overveje Lofer som sin næste skiferie destination. Her findes alt, hvad man som børnefamilie kan ønske sig på sin skiferie. Jeg boede sidst på Hotel Mühlpointhof lige midt i byen, sammen med min kæreste og min datter på 4 år. Lofer er ikke den største ski-destination man kan finde, og jeg havde derfor ikke de største forventninger til området inden vi tog dertil. Men Lofer overraskede kun positivt på alle punkter lige fra byen, skiområdet, skiskolen osv.

 


PISTERNE:INDKØB:


LIFTSYSTEMET:AFTERSKI:


BØRN:AKTIVITETER:


ØVEDE:SHOPPING:


HYGGE:


   

 

Skiløbet
Jeg har altid stået rigtig meget på ski, og været på rigtig mange af de store destinationer gennem de seneste år. Derfor regnede jeg heller ikke med, at kunne blive udfordret specielt meget i Lofer. Men jeg synes alligevel, at det sagtens kan lade sig gøre også at finde stejle og sværere pister i Lofer’s ellers meget familie- og børnevenlige område. Men dog vil jeg selvfølgelig mest anbefale Lofer som det perfekte område for familier og begyndere på ski.

Dertil er Lofer virkelig helt i perfekt, og man finder ikke noget der er bedre. Vi tog gondol liften op om morgenen, og når man kommer helt op på toppen er det virkelig et godt sted. Der er et fladt område hvor børneskiskolen holder til, med blandt andet en lille legeplads samt forskellige transportbånd til at blive trukket op af bakken for de mindste. Et super godt sted at starte for børn og begyndere. Fra toppen hvor gondol liften slutter, kan man tage ydereliger nogle forskellige stolelifte samt et par træklifte længere ud i terrænet, hvis man vil ud på nogle af de længere og lidt sværere pister. Og når dagen er ved at være slut, kan man vælge enten at tage gondol liften ned til byen igen, eller man kan selvfølgelig også stå på ski hele vejen ned. Det er faktisk en ret lang og god tur ned, hvor pisterne er en blanding af nogle gode udfordrende pister samt nogle lettere skovpister.


Afterski
Lofer er jo som sagt mest minded på børn og børnefamilier. Men selvom det ikke er meget, er der selvfølgelig også mulighed for at slutte dagen af med en større eller mindre gang afterskiing. Der er f.eks. en afterski-bar lige nedenfor gondol liften i dalen. Den hedder ”Karussell”, og som navnet antyder, kan man godt gå hen og blive en smule svimmel efter nogle timer i godt selskab her. :-)

Inden for køreafstand
Lofer ligger ikke mere end ca. 45 min kørsel fra Salzburg. Så hvis man vil lave andet end at stå på ski, vil jeg helt sikkert anbefale at køre en tur til Salzburg. Det er en fantastisk hyggelig by, med masser af attraktioner at kigge på. Blandt andet er den verdenskendte komponist, Mozart, født og opvokset i byen. Derfor er hans barndomshjem en af de mange og meget besøgte attraktioner som kan besøges i Salzburg.

Hvis I ønsker lidt flere udfordringer og flere km pister, så vil jeg anbefale jer WAGRAIN og MARIA ALM

97 32 44 40 Min billet
OnlineSki