Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 32 44 40

Anmeldelse af Schladming

Af Kirsten Mathiasen, var sidst på ski i Schladming feb. 2014 og marts 2015

Mellemstort skiområde med noget til alle niveauer. Super sammenhængende liftsystemer. Lækre hoteller, lejligheder og hytter helt tæt på pisten. Hyggelig by med gode indkøbsmuligheder, afterski. Badeland centralt placeret i byen. Schladming har en meget hyggelig by med butikker, restauranter, cafeer og afterski. Rigtig godt sted for dem der er en blandet flok på forskellige aldre og niveauer. Her er noget for alle. Er man ikke til ski hele dagen eller skal nogle slet ikke på ski er Schladming et herligt sted, da byen har meget at byde på og man kan her let få nogle timer til at gå.

 

LÆS MERE OM SCHLADMING HER

FIND HOTELELR I SCHLADMING HER

 


PISTERNE:INDKØB:


LIFTSYSTEMET:AFTERSKI:


BØRN:AKTIVITETER:


ØVEDE:SHOPPING:


HYGGE:


   

 

Rejsebeskrivelse:
I Schladming har man rigtig mange pistekilometer fra mittelstation og op og der er derfor ofte rigtig god sne også langt hen på sæsonen. Jeg holder meget af schladming pga størrelsen på skiområdet. Det har masser at byde på og man kan tage mange gode ture, samtidigt er det ikke større end at man hurtigt kan mødes og samles med andre hvis man har valgt at dele sig op. I Schladming er der mange hyggelige steder på pisterne man kan droppe ind og få en cola, varm kakao eller andet, samt masser af muligheder for steder at mødes til frokost.

 

Skiløbet:
Skiløbet i Schladming er meget varieret og der er noget for alle. Man kan køre på tværs af de 4 bjerge der er sammenhængende og man skal kun i bunden for at fange en lift op ganske få gange. På alle 4 bjerge findes der udfordrende skiløb til de mere erfarne, men samtidigt også pister for de mindre øvede, samt forskellige områder til de helt nye og de mindste. Er man mest til de blå pister kan området ved Rohrmos varmt anbefales. Her finder man en lang bred blå piste hvor man virkelig kan komme godt og sikkert i gang. På vores ferie tilbragte vi mange timer på ski i Hauser Kaibling området hvor der er rigtig mange pister på kryds og tværs. Jeg synes det er et meget lækkert skiområde med gode udfordringer. Her er også sjove funparks.

Generelt er Schladming en super destination. Alt hænger sammen, top moderne lifter, gode spisesteder på pisten, hyggelig afterski også mange steder hvor man kan tage børnene med, super god stemning på pisterne og altid venligt personale ved lifterne hvor man bliver altid mødt med et smil.

 

Aktiviteter:
Skiløb er det absolut primære. På pisterne er der mange former for aktiviter i form af gode skiskoler, diverse slalombaner, funparks og virkelig vild kælkebakke der ligger på toppen af Hochwurzen. Den er mega lang og virkelig sjov. For at komme op på toppen tager man Gondol liften Gipfelbahn Hochwurzen op og man kan så køre på kælk helt ned til bunden hvor liften starter.

Udover skiløb er der et fint badeland i byen som man kan tage hen og tilbringe nogle timer. Selve byen er rigtig hyggelig, der er masser af butikker hvor man kan gå lidt på shopping. Især deres sportsbutikker er meget lækre, så mangler man lidt nyt grej eller sportstøj, så gem pengene til I kommer til Schladming for her er der mange muligheder og man får en super service. Bor man i lejlighed og ikke har pension med i opholdet, så er der også rig mulighed for at tage ud og spise virkelig god mad. Byen har utallige restauranter og muligheder. I de travle uger kan det dog være en god ide at bestille bord hvis man har udset sig et specielt sted man gerne vil spise, da der kan være godt fyldt op.

 

Afterski:
Afterski er absolut en mulighed i Schladming. Der er rigtig mange muligheder for god afterski. Fra midt på eftermiddagen til lifterne lukker er der musik og god stemning i de runde telte på pisterne og skinner solen har man mange steder man kan smide sig i liggestole og bare nyde livet. Tager man ned til selve byen har man her den meget store afterskibar ” Tenne ”. Det er en stor hytte i flere etager med stort diskotek i midten, dansegulv og kæmpe bar. Om aftenen bliver Tenne forvandlet til stort discotek med dans og musik til langt ud på natten. Tenne er udover afterskibar og diskotek også et spisested hvor man kan få en pizza eller andet. Det er klart her de unge mødes. Ud over Tenne er der i byen mange andre mere hyggelige steder man kan tage hen og få en øl og lid t afterskimusik.

 

Inden for køre afstand:
Hvis man ønsker lidt flere pistekilometer at stå på og man er i egen bil kan man på ca. 40 minutter køre til Flachau. Det liftkort man har i Schladming gælder i hele Ski Amadé og man har derfor også adgang til hele Flachau/Wagrainområdet uden at skulle betale noget ekstra. På den måde får man over 300 piste kilometer mere at køre på. På vores ferie tog vi turen 2 gange i løbet af ugen og det fungerede super godt.

 

Min konkusion af min tur til Schladming:
Super destination hvis man er en blandet flok afsted og man har behov for pister til flere niveauer. Området har masser at byde på, dog stadigt en overskuelig størrelse så man hurtigt kan samles i løbet af dagen. Lækker by med mange muligheder. Helt sikkert en destination vi vil besøge igen, da den opfylder alle vores ønsker.

 

Hvis I ønsker andre store områder, som også har mange piste km., så vil jeg anbefale WAGRAIN, FLACHAU eller MARIA ALM.

 

97 32 44 40 Min billet
OnlineSki